Home page
espa info

March Bracelets!

18 Ιαν 2024

typeImage-0

Τα γνωστά σε όλους μας μαρτάκια, αν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι εκείνα τα βραχιολάκια που αποτελούνται από κόκκινη και λευκή κλωστή και τα φοράμε τον μήνα Μάρτιο.

Όλο αυτό είναι ένα παμπάλαιο έθιμο που κρατάει από πολύ παλιά. Πιστεύεται ότι έχει ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα, στα Ελευσίνια Μυστήρια, επειδή συνήθιζαν να δένουν μια κλωστή στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.

Σήμερα, συνηθίζεται να φοριέται από την 1η έως τις 30 του Μαρτίου στον καρπό του χεριού είτε στην παραδοσιακή του μορφή, είτε σε διάφορες παραλλαγές. Σύμφωνα με το έθιμο, μας προστατεύει για να μην μας κάψει ο ήλιος αλλά και από το κακό το μάτι.

 

H Άννα Μαρία Μαζαράκη, πιστή στις παραδόσεις, στα ήθη και έθιμα, κάθε χρόνο ετοιμάζει τα πιο ιδιαίτερα μαρτάκια για όλα τα γούστα! ‘Έτσι και φέτος λοιπόν, καλωσορίζει την άνοιξη με μια μεγάλη συλλογή.

Τα νέα σχέδια του 2024 αναδεικνύουν τη ζεστασιά της νέας αυτής εποχής και είναι κατασκευασμένα με προσοχή στη λεπτομέρεια. Κάθε μαρτάκι φέρει ένα λευκό και κόκκινο κορδόνι, συνοδευόμενο από μια λεπτή αλυσίδα που περιβάλλει απαλά τον καρπό σας. Χαρακτηριστικά μοτίφ όπως ματάκι και σταυρουδάκι εννοείται πως δεν θα μπορούσαν να λείπουν! Αναδείξτε το look σας και συνδυάστε τα με τα υπόλοιπα βραχιολάκια ή το ρολόι σας δημιουργώντας μοναδικά layering.

Τα πιο δημοφιλή