Home page
espa info

#MENOUMESPITI Εργασία από το σπίτι: 3 tips για να είστε πιο αποδοτικοί αυτές τις μέρες

30 Μαρ 2020

typeImage-0

Οι νέες εξελίξεις στην υγεία έχουν αλλάξει τα δεδομένα μας στην καθημερινότητα μας. Όσο εξαπλώνεται ο κορονωϊός, οι επιχειρήσεις επιλέγουν να ωθήσουν τους εργαζομένους να δουλέψουν από το σπίτι αυτές τις μέρες.

Σίγουρα, είναι δύσκολο να προσαρμοστείτε σε αυτό το νέο περιβάλλον αλλά ακόμη και το πιο μικρό μέτρο προστασίας είναι πολύ σημαντικό στο να σταματήσει η διάδοση του #Covid-19.

Η ομάδα της Άννα Μαρία Μαζαράκη, σας προτείνει μερικά tips για να μην.. σας ρίξει την διάθεση όλη αυτή η κατάσταση. Όσοι λοιπόν, έχετε την δυνατότητα να εργαστείτε από το σπίτι ακολουθείστε τα όσο μπορείτε!

 

1)Ντυθείτε σαν να πηγαίνετε στο γραφείο!

 

Ναι ακούγεται τρελό, αλλά γιατί να μην ανεβάσετε την διάθεση σας και την παραγωγικότητα σας; Το dress code είναι αλληλένδετο άλλωστε με την ψυχολογία!

 

                     2) Οργανώστε ένα χώρο εργασίας!

 

Για την πιο σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και για να μπορείτε να συγκεντρωθείτε, καθίστε στο γραφείο σας ή στο τραπέζι της κουζίνας. Μην πέσετε στην παγίδα να εργαστείτε από την κρεβατοκάμαρα σας! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα…σας περιτριγυρίζει η υπνηλία!

 

                            3) Ξεχάστε για λίγες ώρες το κινητό σας!

 

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να μην κοιτάξουμε τα social media, το μήνυμα που μας ήρθε από την φίλη μας αλλά βάλτε όρια! Στείλτε ένα αυτόματο μήνυμα ότι θα δουλεύετε τις συγκεκριμένες ώρες και ότι θα είστε διαθέσιμη από μια συγκεκριμένη ώρα και μετά.

 

 

                         4)  Βγείτε μια κοντινή βόλτα!

 

Ναι, οι μέρες δεν ενδείκνυνται για βόλτες και συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους, όμως μόλις τελειώσετε τα εργασιακά σας καθήκοντα, βγείτε να περπατήσετε στο πιο κοντινό σας πάρκο, ακόμη και με το ποδήλατο σας. Φορτίστε τις μπαταρίες σας και γεμίστε με θετική σκέψη!

 

Μην ξεχνάτε να τηρείτε τους κανόνες προστασίας και όλα τα μέτρα που έχουν κοινοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας!

             #MenoumeSpiti

 

Τα πιο δημοφιλή