Home page
espa info

#MENOUMESPITI: 6 Tips για να διατηρηθούν τα αγαπημένα μας ασημένια κοσμήματα σαν καινούργια!

23 Μαρ 2020

typeImage-0

6 Tips για να διατηρηθούν τα αγαπημένα μας ασημένια κοσμήματα σαν καινούργια!

Το κόσμημα είναι η αδυναμία όλων των γυναικών, οι οποίες λατρεύουν ακόμα και το πιο παλιό τους κομμάτι, καθώς το κάθε κόσμημα είναι συνδεδεμένο με αναμνήσεις και συναισθήματα. Ανάμεσα στις αδυναμίες των γυναικών συγκαταλέγονται και τα ασημένια κοσμήματα, αφού το ασήμι είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και ταυτοχρόνως ανθεκτικά μέταλλα, τα οποία θεωρούνται επένδυση που μένει στο χρόνο.

Πολλές φορές όμως, όσο μεγάλη είναι η αγάπη μας για τα ασημένια κοσμήματα άλλη τόση είναι και η αγωνία μας να τα διατηρήσουμε σαν καινούργια, ώστε να μπορούμε να τα χαιρόμαστε για μία ζωή. Η καθαριότητα λοιπόν των κοσμημάτων μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να τα προστατεύσουμε από το να χάσουν τη λάμψη τους ή να μαυρίσουν.

Η ομάδα της Άννας Μαρίας Μαζαράκη σας παρουσιάζει 6 έξυπνα και εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας ασημένια κοσμήματα σαν καινούργια!

1.    Νερό

Αποφεύγετε γενικώς την καθημερινή επαφή των κοσμημάτων σας με το νερό, θυμηθείτε να τα αφαιρείτε πριν από κάθε πλύση όπως επίσης και πριν το μπάνιο σας στη θάλασσα.

 

 2.    Αρώματα και άλλα χημικά προϊόντα

Είναι σημαντικό να μην έρχονται σε επαφή τα κοσμημάτων σας με αρώματα, λακ, κρέμες, αλλά και όλα  τα χημικά προϊόντα όπως απορρυπαντικά και χλωρίνη.

 

 3.    Μαγειρική σόδα

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη μαγειρική σόδα και μία οδοντόβουρτσα. Τρίβουμε απαλά το κόσμημα για μερικά λεπτά, το ξεπλένουμε και το στεγνώνουμε με ένα πανάκι.

 4.    Οδοντόκρεμα

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τη μαγειρική σόδα. Βουρτσίζουμε το κόσμημα μας για μερικά λεπτά, ύστερα ξεπλένουμε και στεγνώνουμε με ένα πανάκι.

 5.    Λεμόνι

Παίρνουμε ένα λεμόνι και το τρίβουμε με το κόσμημα μας, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε με ένα πανάκι.

 6.    Μπύρα

Η διαδικασία εδώ είναι πιο εύκολη, απλά τοποθετούμε το κόσμημα μας σε ένα ποτήρι/μπολ με μπίρα και το αφήνουμε για όλο το βράδυ. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα είναι να το ξεπλύνουμε και να το στεγνώσουμε με το πανάκι μας, δεν χρειάζεται να το τρίψουμε.

 

Επισκεφτείτε ένα από τα 22 καταστήματα Άννα Μαρία Μαζαράκη στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ανακαλύψτε την μεγάλη μας συλλογή σε ασημένια κοσμήματα 925. Μην ξεχνάτε πως σε περίπτωση που το αγαπημένο σας κόσμημα Άννα Μαρία Μαζαράκη φθαρεί, εμείς είμαστε πάντα δίπλα σας για να το επισκευάσουμε και να το κάνουμε να μοιάζει με καινούργιο!

 

 

Τα πιο δημοφιλή