Home page
espa info

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ!

24 Μαρ 2021

typeImage-0

Την Άνοιξη Εάν Δεν Την Βρεις, Τη Φτιάχνεις.

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Ο εορτασμός  γίνεται στην Ελλάδα την Κύπρο και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς. Επίσης, είναι επίσημη αρχία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.

typeImage-0

Είναι σαφές ότι η ελληνική επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία τού νεότερου Ελληνισμού, αφού οδήγησε, μετά από 400 χρόνια, στη δημιουργία τού ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενέπνευσε στις επόμενες γενεές των Ελλήνων διαδοχικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις και εμψύχωσε τους Έλληνες σε καιρούς δοκιμασίας.

Με σκοπό να τιμήσει τους ήρωες του 1821, η Άννα Μαρία Μαζαράκη δημιούργησε μια συλλογή που αποτελείται από βραχιόλια, κολιέ και δαχτυλίδι.

Φορώντας τα, ίσως είναι ένας μικρός τρόπος να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να έχουμε αυτήν την ελευθερία σήμερα.

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι που μπορείτε να χαρίσετε σε εσάς ή τους αγαπημένους σας.

title

title

 

Μπορεί οι δύο προηγούμενες παρελάσεις για τις εθνικές επετείους να μην έγιναν λόγω πανδημίας, ωστόσο η φετινή της 25ης Μαρτίου θα γίνει, μιας και η συγκυρία, λόγω των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είναι ιδιαίτερη.

 

Μια τέτοια μέρα ας συγκεντρωθούμε όλοι με τις οικογένειες μας και ας γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα!

Μην ξεχάσετε να πείτε χρόνια πολλά στον Βαγγέλη και την Ευαγγελία!

 

Τα πιο δημοφιλή